پاسخ به شبهه«علامه برقعی در خاطرات خود....»
شبهه .....
" آیت الله علامه برقعی قمی در خاطرات خود می نویسد :
در خاطرم هست که روزی به قصد عیادت از بیماری در صف اتوبوس منتظر بودم که ناگهان یک ماشین شخصی جلوی من توقف کرد و سرنشین آن مرا به اسم صدا زد و گفت : آقای برقعی بفرمایید بالا
نگاه کردم دیدم واعظ معروف آقای فلسفی است .سوار شدم، پس از سلام و احوالپرسی ، ایشان گفت :
آقای برقعی کجایید؟ چه می کنید؟خبری از شما نیست؟
گفتم:جناب فلسفی به سبب عقایدم تقریبا خانه نشین شده ام و اگر می دانستید که عقایدم چیست ،شاید مرا سوار نمی کردید .
گفت: مگر شما چه می گویید؟
گفتم :من می گویم روضه خوانی حرام است، کمک به روضه خوانی حرام است !
گفت : چرا؟
گفتم : چون روضه خوان ها آنچه را که می گویند ، اکثرا ضد قرآن است و در واقع با پیامبر و ائمه دشمنی می کنند .
آقای فلسفی گفت : حتی من؟ !
و پرسید : آیا منبر هم حرام است؟
گفتم : آری منبر تو هم حرام است!
گفت : چرا؟
برای تفهیم مطلب به او گفتم : آقای فلسفی یادتان هست در دهه عاشورا در بازار به منبر رفته بود?؟
گفت:آری!
گفتم: من یکی از همان روزها که از بازار رد می شدم، صدای شما راشناختم و ایستادم که سخنان شما را بشنوم ، و شنیدم که می گفتید امام در شکم مادرش همه چیز را می داند!
گفت : بله این موضوع در روایات ما ذکر شده!
مقصود فلسفه روایات? بود که دلالت دارد بر علم امام قبل از تولد،از جمله روایات? که می گویند ،( امام در شکم مادر از طریق ستون های نور که در مقابل اوست، همه چیز را می بیند )گفتم :
ولی این مطلب اولا ضد قرآن است که می فرماید :
« وَاللَّـهُ أَخْرَجَکُم مِّن بُطُونِ أُمَّهَاتِکُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَیئًا وَجَعَلَ لَکُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ .» ( سوره شریف نحل : آیه78 )
شما را در حالی که هیچ چیز نمی دانستید ، از شکم مادرانتان بیرون آورد و به شما گوش و چشم و دل داد، باشد که سپاسگزاری کنید.
ثانیا ، شما در آخر همان منبر گریز به صحرای کربلا زدی و گفتی :
هنگامی که امام حسین ( ع ) به طرف کوفه می آمد، « حر » جلوی او را گرفت و مانع شد که امام به کوفه برسد. امام ناگزیر راه دیگری را در پیش گرفت و « حر » نیز آن ها رادنبال می کرد تا این که به جایی رسیدند که اسب امام( ع ) قدم از قدم برنداشت و هرچه امام رکاب زد و کوشید و نهیب زد و هی کرد، مرکبش حرکت نکرد، امام ماند متحیر که چرا اسب حرکتی نمی کند ، در آنجا عربی را یافت ،امام او را صدا زد و از او پرسید : نام این سرزمین چیست؟
عرب جواب داد : غاضریه ( قاذریه ) ، امام حسین ( ع ) سوال کرد :دیگر چه اسمی دارد؟
عرب گفت : ..."
(شبهه خلاصه شده است)
در پاسخ به شبهه
" خاطره آیت الله برقعی از مناظره با مرحوم فلسفی !!" ?
1اطلاعات "سید ابوالفضل برقعی" از اسلام سطحی بود و به مرجعیّت هم نرسید! افراطیون جهت سو استفاده، او را "آیه الله العظمی" و "علامه" می خواندند!
2 وی در جوانی کتابهایی در دفاع از عقاید شیعه نوشت اما اواخر عمر نوعی گرایش وهّابی گری پیدا کرد و کتابی چون "امامت" او نشان از بیگانگی اش با علم کلام و فلسفه دارد!
yon.ir/Tot1
3در آیه 78 سوره نحل، دارا بودن علوم اکتسابی و دانشی که پس از تولد حاصل می شود برای پیش از تولد نفی شده، نه علم لدنی الهی! این مطلب دلیلی بر سواد پایین آقای برقعی است!
yon.ir/elmladoni1
yon.ir/elmladoni2
4 امام حسین(ع) و سایر معصومین(ع) به اذن الهی از امور آینده آگاه بودند، اما از این علم در زندگی روزانه استفاده نمی کردند و در مسیر حوادث و تکلیف ایشان تاثیری نداشت!
yon.ir/elmladoni3
yon.ir/elmladoni4
5? آگاهی از نام کربلا برای امام حسین(ع) نیازی به علم غیب نداشت، چراکه در جنگ صفین از سرزمین کربلا گذشته بودند و پدرشان این مکان را معرفی کرده بود!
yon.ir/karbala11
6? واکنش اسب امام از علمش نبود! بلکه به خواست خدا، نشانه ای بر عظمت قیام و مصائب امام بود. در همین راستا گزارشی از رفتار خاص این اسب پس از شهادت امام نیز نقل شده است!
yon.ir/zoljanah1
7? با فرض وجود مشکل در برخی روضه ها، نمی توان همه آنها را حرام دانست! بلکه ایراد و مشکل مورد نظر را باید معرفی و برطرف کرد.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
https://www.instagram.com/mobahesegroup2